Ochrona Danych Osobowych

Chodzież,25.05.2018r.

KLAUZULA INFORMACYJNA

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych "RODO"), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.:

  1. Administratorem podanych danych osobowych jest Urząd Gminy Chodzież, reprezentowany przez Wójta Gminy Chodzież, z siedzibą ul. Notecka 28, 64-800 Chodzież, email: sekretariat@gminachodziez.pl; Tel. 0672821608 .
  2. Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Gminy Chodzież jest Pan Bartosz Pawelczyk; kontakt email: inspektor@rodo-krp.pl ;
  3. Zbieranie danych osobowych przez Administratora Danych Osobowych (ADO) jest niezbędne do wypełnienia następujących celów:

   4. Dane osobowe udostępniane mogą być innym podmiotom w następujących przypadkach:

   5. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.
   6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z
       dnia 18 stycznia 2011r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji
       w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych(Dz.U. z 2011r. nr 14 poz. 67) oraz w
       oparciu o zapisy umowy wymienionej w pkt. 3 .
   7. Każdej osobie przysługuje prawo do :

   8. Każdy ma prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych kiedy uzna, iż przetwarzanie danych

       osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia RODO

   9. Podanie danych jest:

  10. Pani/Pana dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

                                                                                         

                                                                                            Administrator Danych Osobowych

                                                                                                         /-/ Kamila Szejner